Frågor & Svar

Frågor & Svar


1. Behövs solskyddskläder?

Det underlättar garanterat att ha solskyddskläder. Du behöver ej vara orolig att barnen skall bränna sig hur mycket de än badar eller leker i sanden. Som förälder slipper du tjata och tvinga på barnen solkräm gång på gång. Endast de ställen som ej täcks av kläder behöver smörjas med solkräm.


2. Är det inte bättre att använda sol­kräm?

Solkräm innehåller en mängd kemikalier som inte är bra för kroppen. Små barn bör ej smörjas med solkräm överhuvudtaget. Med solskyddskläder slipper du smörja barnen gång på gång.  


3. Ska man använda solkräm samtidigt som barnet bär solskyddskläder, under kläderna?

Nej, man bör inte smörja in huden under kläderna, tyget ger fullgott skydd. Endast de ställen som ej täcks av kläder behöver smörjas med solkräm.  

                                        

4. Hur hög solskyddsfaktor har kläderna?

Kläderna testas enligt australiensiska/nya zeeländ­ska standarder och uppfyller kraven för ”Excellent protection” vilket innebär UV-skyddsfaktor 50+.


5. Vad är det som gör den höga UV-skyddsfaktorn?

Den höga UV-skyddsfaktorn är en kombination av tygets densitet och vävens täthet.


6. Enligt vilka standarder är kläderna testade?

Tygerna i kläderna testas enligt den australien­siska/ nya zeeländska normen, AS/NSZ 4399 (UPF 50+).Tygerna innehåller inga farliga ämnen.              

                                                             

7. Är era solskyddskläder små i storleken?

Kläderna är smala i passformen, detta för att det inte börsitta löst och rymligt, med tanke på att detta är badkläder.Man bör ej jämföra vanliga kläder storleksmässigt med solskyddskläder, då vanliga kläder normalt sitter löst och ledigt.


8. Vilken storlek ska jag välja?

Våra kläder är storleksmärkta med år. Om barnet är normalstor för sin ålder, rekommenderar vi att välja efter barnets ålder. Om barnet är längre eller grövre än normalt för sin ålder, rekommenderar vi att välja nästa storlek.Ex. 1-2år, passar barn från 1år upptill 2år av normalstorlek (dvs barn som drar mellan 80-92centilong).Ex 2-4år, passar barn från 2år upptill 4år av normalstorlek (dvs barn som drar mellan 92-104centling). Våra solskyddskläder är framtagna just för detta ändamål och är som övrigabadkläder tightare(mer kroppsnära) i modellerna.Men med detta menas inte att man ska ta en storlek större, för att växa i.Rätt storlek, ger barnet bästa komfort och skydd. Dessutom ska man tänka på att ett tvådelat set med byxa, bör kunna bärasupp även i vått tillstånd, då tyget blir tyngre och även expanderar lite. Risken blir annars att byxan hasar ner när barnet badar.


9. Mitt barn tycker inte om tighta kläder, vad gör jag då?

Välj en större storlek. Tveka ej att fråga oss, vi hjälper gärna till om ni undrar över något.


10. Ska jag välja dress eller tvådelat?

Till mindre barn rekommenderar vi dress, till äldre (över 2år) tvådelat. Dressen sitter bättre än tvådelat på småbarn, speciellt om de kryper. Äldre barn får mer användning för tvådelat, då de kan använda enbart tröjan/byxan för sig.Vi rekommenderar alla föräldrar att använda solskyddskläder på barnen alltid vid lek i solen, på förskolan, i parken mm, inte bara vid bad! Visst, det kommer att slita mer på tyget, men det viktiga är ändå att skydda från solen.


11. Hur kan era solskyddskläder vara så prisvärda?

Vår affärside´ är att tillhandhålla prisvärda produkter till samma höga kvalitet. Vi har designat vårt eget märke, som vi producerar i en fabrik med lång erfarenhet inom solskydds/badkläder. Vi har kapat alla mellanhänder.När ni köper av oss, så köper ni direkt  från grossiten. 


12. Hur tvättar jag mina solskyddskläder?

Skölj i vanligt kranvatten efter användning,för att få ur ev klor och saltvatten som skadar tyget. Kläderna går att tvätta i +40 c. Använd tvättmedel utan optiskt vit- och blekmedel. Torka dem med avigsidan utåt i skuggan. Undvik skrovliga ytor, vilka kan skada tyget. Vid normal användning och skötsel enligt skötselråden håller sig UV-skyddsfaktorn hög.


13. Vad gäller vid reklammation?

Kunden skall spara/visa kvitto på gällande köp.
Om något fel påträffas som inte kan härledas till normalt slitage, så erbjuder vi att i första hand åtgärda felet och i andra hand så ersätter vi varan.Garantin gäller ej vanlig förslitning. Detta är ju badkläder, som kommer att påverkas närbarnet badar och leker i solen, inte minst i poolbad med skrovligaytor, som skadar tyget lätt.


14. Hur snabb leverans kan man få, är ute i sista sekunden?

Normalt 2-3 dagar efter betalning. Om leveransen brådskar, meddela oss via mail eller sms, så försöker vi så gott vi kan att tillgodose kundens önskan. Efter överenskommelse, går det även bra att hämta produkterna hos oss i Johanneshov, Stockholm.

Filius&Filia

Arkövägen 7

      12155 Johanneshov

      Sweden

info@filiusfilia.com

+46739720489

Senaste Nytt:


1 november 2019

Lagerrensning!

Fynda ordinarie sortiment till fina reapriser!


25 Oktober 2019

Utförsäljning av 2:a sortering.

Passa på till sommaren!

Godkända betalsätt

© Copyright. All Rights Reserved.